luni, 9 iunie 2014

Compaq C-Series

Acest mini-laptop sau mai bine spus acest genesis al tabletelor pe care le cunoastem astazi s-a nascut tot din nevoia omului de comunicare si de mobilitate. Ingloband cele 2 nevoi ale anilor ´90, Compaq C-series apare ca un competitor atat al telefoanelor mobile ale momentului (Nokia Communicator lansat in anul 1996) cat si al laptopurilor care aveau dimensiuni considerabile si care nu ofereau intotdeauna mobilitatea de care omul modern al anilor ´90 incepea sa o aibe.


Compaq C-Series folosea o noua versiune a Windows (CE) care beneficia de toate faciliatile unui Windows complet (Outlook, Microsoft Office) preinstalate pentru ca beneficiarul lui C-series sa poata opera orice document in plina mobilitate.



 Compaq C-series venea cu un lucru cel putin interesant daca nu revolutionar: stylus. Poate ca pentru actualele device-uri Stylus-ul nu mai este util dat fiind capacitatea tactila a device-urilor actuale, insa la acel moment, sa ai un touch-screen pe care sa navighezi cu un stylus era intr-adevar o mare fita.


 Compaq C-series venea in pachetul de baza cu dock station, ceea ce ii oferea o data in plus o unicitate pe piata laptopurilor - extinderea porturilor si posibilitatea de comunicare intre un calculator (desktop sau laptop) cu C-series. Dock-station are un port pentru conectare cat si posibilitatea de conectare la incarcatorul C-series.

 In manualul de utilizare a Compaq C-series, este prezentat ca si top performer al vremii si Compaq Armada 7700 Series, prezentat in imaginea de mai sus. Acest lucru influenta decizia pe care un detinator multumit de Compaq C-series o facea in cumpararea unui viitor laptop Compaq. Compatibilitatea dintre cele 2 device-uri era maxima iar faptul ca puteau fi conectate si prin Infrarosu era deja un motiv in plus pentru a avea din gama Compaq inca un varf al tehnologiei.
Competitori directi - Nokia Communicator 9110 si C-series.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu