vineri, 27 ianuarie 2017

Motorola International 3200

Motorola lanseaza in 1992 al doilea GSM prin intermediul "International 3200". Pe tiparul BrickPhone-urilor de la acel moment, dar cu dimensiuni putin mai atractive, Motorola 3200 devine in scurt timp un competitor pe piata de GSM care va acapara in timp si va elimina tehnologia NMT.
Am cautat ani la rand telefoane mobile din categoria "BrickPhone" pentru colectia mea. Visul s-a implinit intr-un Ianuarie friguros unde 2 modele stateau pe al doilea cel mai mare site de comert de SH-uri din Romania. Mi-au atras atentia imediat si in secunda 2 am contactat vanzatorul. Din pacate, acesta nu dispunea de incarcator pentru ele, insa am gasit solutia la Brasov. Cu pachetele transmise si emotii maxime, am primit in cele din urma aceste bijuterii. 

Din pacate, acumulatorii nu mai sunt resuscitabili si nici nu am reusit sa fac un artificiu sa le pornesc. Dar, cu toate acestea ma simt bucuros ca am reusit sa imi completez colectia cu ce poate fi numit inceputul erei GSM.



Motorola 3200 venea cu "optiuni" pentru vremea respectiva precum Recall, o functie foarte apreciata la acea vreme. Cu adevarat ca nu erau foarte multe functii si asa, dar clar era un lucru: telefoanele incepeau sa arate din ce in ce mai compacte. 




Greutate. Daca o sa vorbim de greutate, o sa vorbim de peste 500 de grame. Desi mai compact decat alte telefoane de pe piata, Motorola International 3200 era un telefon greu. Daca asta ar fi fost singura problema, acestea erau si foarte mari. 

In concluzie, Motorola International 3200 este un telefon care iti spune ca Motorola se lua in serios cu rolul de producator de telefoane pentru mass market. Pe langa faptul ca incepea sa se axeze pe GSM (Motorola International 1000 si 3200), acestia lucrau si la designul mai compact al BrickPhone-urilor de acel moment si atingeau dimensiuni si greutati din ce in ce mai mici. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu