vineri, 27 ianuarie 2017

Motorola MicroTac VIP

Motorola MicroTac a fost lansat in 1989 iar de atunci modelele de MicroTac au tot variat: MicroTac Classic, MicroTac Elite, MicroTac VIP. Despre ultimul pot sa spun ca vi-l prezint cu maxim interes. Este primul telefon pe care gasesc data de fabricatie, ora, minutele si secundele la care a fost produs.

Despre MicroTac in general sunt foarte multe de spus. Primul model a fost din punctul meu de vedere un inceput al celor de la Motorola in a testa piata si a vedea cum se comporta publicul cu telefonul mobil cu clapeta. Intr-una din reclamele lor de la vremea respectiva, modelele competitorilor nu beneficiau de clapeta pe care se afla microfonul in cazul lui MicroTac si riducalizau faptul ca trebuie sa stai cu gura intr-o parte pentru a vorbi la telefon si a avea un dialog privat. Ei promovand ideea de clapeta la telefoanele mobile era numai firesc sa vorbesti asa. De ce sa nu recunosc ca primul meu telefon, Motorola D460, a avut aceeasi "optiune", care mai mult sau mai putin adevarat, tinea convorbirea la modul cel mai discret, atunci cand calatoreai cu mijloacele de transport in comun, spre exemplu.


Interesant sau nu, acest Motorola MicroTac VIP a fost fabricat la data de 21 Feb 1998 la ora 01:33:23. Modelul era NMT si era destinat pietei din Italia. Meniul era in Italiana si formatul ecranului (layout-ul) era diferit fata de standardul de la vremea respectiva pentru Motorola MicroTac. 

Specificatiile tehnice spun ca exista 2 butoane laterale pentru volum si un jack pentru castile (handsfree-ul) mono. 

Mai jos cateva modele MicroTac, incluzand si ultimul venit in familia Gadget Collector - VIP.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu