duminică, 19 februarie 2017

Nokia 8600 - Luna

In 2007 eram martori la o schimbare (nu foarte mare) a unui model popular si foarte dorit de toata lumea - 8800. Nokia 8600 Luna ii calca pe urme in ceea ce priveste designul  insa venea si cu elemente de noutate cum ar fi combinatia geam si metal, care parea sa fie combinatia perfecta pentru un telefon. Daca ne uitam cativa ani mai tarziu, Apple ingloba geamul si metalul in Iphone 4, deci oarecum combinatia parea sa functioneze.




 Telefonul achizitonat de mine, nu este unul din cele mai ingrijite. Chiar daca nu caut telefoane noi, cateodata in lipsa unui model accesibil atat din punct de vedere pret cat si distanta, prefer un telefon un pic mai bine intretinut dar care sa aibe toate elementele originale, functionale.
Acesta le intruneste pe toate acestea, mai putin geamul care este crapat. Cu toate acestea, telefonul functioneaza, este un telefon inca utilizabil.


Sa vorbim despre specificatii. Daca raportam telefonul la anii actuali, vom putea trage concluzia ca este un telefon numai pentru vorbit. Nu exista nimic Smart la el si nimic nu il poate trada altfel. Este cat se poate de basic, cu cateva mentiuni: camera 2Mpx, 128 Mb spatiu intern (pt cateva melodii de ringtone, fotografii si filmulete cu camera de 2Mpx), incarcare prin mini usb. Si bluetooth.
Cam atat putem spune despre "dotari". Suficient de putine pentru a il face atragator prin meniu. Dar Nokia nu se baza pe OS (Symbian). Nokia se baza pe exterior, pe senzatia pe care ti-o da un astfel de device premium.



Nokia nu se axa foarte mult pe dezvoltarea interna a device-urilor si ani de zile mai tarziu vom fi martorii la caderea companiei in cel mai interesant colaps al epocii moderne. Nokia s-a bazat pe aspectul device-urilor sale si a investit in materiale, solutii prin care utilizatorul sa simta ca Nokia ii ofera senzatia placuta de a folosi un device frumos. Nimic mai mult. Telefoanele frumoase de pana atunci, 8910,8910i, 8800, 8600 au fost produse pentru segmentul premium care o data cu Nokia a cazut si a cautat variante in modele mult mai competitive decat Nokia.



Ciudat este ca in 2007, anul de lansare al lui Nokia 8600 Luna, se lansa si Iphone-ul. Diferentele intre cele 2 device-uri sunt sesizabile inca si acum. Iphone era un device care prevedea viitorul telefoniei mobile pe cand Nokia 8600 Luna arata cum pot materialele bune sa fie investite intr-o oarecare masura eronat intr-un device care era moral depasit. 
Iphone devenea in comparatia cu Nokia 8600 un device care era Smart si avea toate sansele sa fie din ce in ce mai bun, asa cum istoria a aratat-o, pe cand Nokia avea sa prezica o cadere, asa cum istoria a atatat-o, de asemenea. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu