joi, 14 ianuarie 2016

iMac G3

http://vintagegadgetcollector.blogspot.ro/2016/01/imac-g3.htmlApple iMac G3

Probabil v-ati obisnuit ca postarile mele sa contina telefoane mobile vechi. Ei bine, acestea vor continua sa apara, insa din cand in cand simt nevoia sa va arat si alte electronice (gadgeturi) care au schimbat modul de a gandi ceea ce folosim azi. Pentru azi v-am pregatit primul iMac.


Lansat in 1998, iMac aducea pe langa un sistem de operare adecvat vremii si un design inovator. Asa cum suntem obisnuiti, Apple dorea sa arate pietii ce poate face, cat de bine poate arata un computer, si cam unde se poate indrepta tehnologia. Ei bine, pe langa lansarea oficiala facuta de Steve Jobs, asa cum de altfel facea la lansarea produselor Apple, iMac a beneficiat si de reclama "mascata" in filmul "The Cell" cu Jennifer Lopez si in videoclipul "If you had my love" al aceleiasi Jennifer Lopez.






Pe langa aparitiile de vedeta in videoclipiuri, iMac se lauda si cu ceva ce il facea unic, faptul ca era compact, singurele componente care se atasau lui era tastatura si mouse-ul.
Calculatorul pe care l-am gasit pe internet din pacate nu avea cele 2 componente. Pe de alta parte am cautat sa fie un iMac functional, ceea ce acesta este.
Dat fiind ca era un calculator in toata regula, acesta avea o configuratie de invidiat, la acel moment:
Memory32 - 512 MB (PC100 SDRAM)
StorageUp to 128 GB (5400-rpm ATA-3)
Display15-inch shadow-mask CRTscreen (up to 1024 x 768 pixel resolution)
GraphicsUp to ATI Rage 128 Ultra with 16 MB of SDRAM
Sound2x Harman Kardon speakers
Input2x USB 1.1
2x Headphone mini-jacks
Analog audio input mini-jack
Connectivity10/100 BASE-T Ethernet
56k V.90 modem
Optional 11 Mbit/s AirPort802.11b (adapter required)
Sursa:www.wikipedia.com
Mai jos, cateva poze cu iMac prima generatie si iMac-ul de azi. Diferentele sunt multiple, evident, insa nu puteam ajunge azi fara un inceput, inceputul pe care iMac l-a facut istorie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu